Zahtev za isplatu zarade iz dobiti i dostavljanje obaveštenja PDF Štampa El. pošta
Napisao Vlada
sreda, 04 april 2012 12:32

Broj: 030

Datum: 04.04.2012. godine

JP PTT saobraćaja „Srbija“

Takovska 2, Beograd

- v.d.  Generalnom direktoru

Predmet: Zahtev za isplatu zarade iz dobiti i dostavljanje obaveštenja

Poštovani gospodine Ćiriću,

Vaša izjava od 20. septembra prošle godine „da će iznos zarade iz dobiti koji će biti isplaćen naredne godine (2012.) iznenaditi mnoge“ većini zaposlenih dala je nadu da će stvarno tako i biti. Vaša zahvalnost svima na angažovanju i energiji, zbog poslovnih rezultata koji su nadmašili očekivanja s obzirom da su ostvareni bez dividendi Telekoma, prija svima nama. Međutim od „hvale“ se ne živi a od radničke plate teško se preživi ili skoro nikako, dozvoljeni minusi su smanjeni, računi blokirani...

Zaslužena isplata zarade iz dobiti predstavlja „slamku spasa“ za većinu zaposlenih, zahvaljujući čijem angažovanju je napravljen tako dobar poslovni rezultat.

I mi zaslužujemo da Vaskrs dostojno proslavimo.

Zbog svega navedenog zahtevamo:

1. Da se izvrši isplata zarade iz dobiti najkasnije do 12.04.2012.godine u iznosu od najmanje 25% od ukupne dobiti.
  2. Da obavestite zaposlene da li će isplate zarade iz dobiti uopšte biti odnosno kada će biti isplaćena i u kom iznosu?

Obaveštenje zahtevamo zbog različitih (dez)informacija koje se plasiraju među zaposlene, od toga da zarade iz dobiti uopšte neće biti pa sve do toga da će biti u iznosu od 2,6 bruto zarade.

U suprotnom kao Sindikat čija je obaveza da štiti interese i prava članstva i zaposlenih bićemo prinuđeni da preduzmemo sve metode sindikalne borbe kako bismo ostvarili svoja legitimna prava.

S poštovanjem,

predsednik